Wie ben ik

Wie ben ik

carin weversJa, dat is natuurlijk al meteen de belangrijkste filosofische vraag die een mens zichzelf kan stellen. Niet voor niets zei Socrates dat het ook de meest noodzakelijke vraag is die een mens zichzelf kan stellen.
Ik kan dus niet zeggen wie ik ben, om te ervaren wie ik ben, is een ontmoeting essentieel. In de ontmoeting kunnen we onszelf en elkaar ervaren en zo leren kennen.


Ik kan hier wel de gebruikelijke feiten over mezelf presenteren. Ik ben geboren op 12 oktober 1961 in het hart van Twente: Hengelo. In 1982 behaalde ik het diploma maatschappelijk werk aan de Sociale Akademie ‘De Karthuizer’ in Amsterdam. Ik heb, vanaf 1982 tot 1991, terwijl ik wijsbegeerte studeerde aan de Universiteit van Utrecht, gewerkt als straathoekwerker, als maatschappelijk werker in de psychiatrie en als reclasseringsambtenaar bij de reclassering Alkmaar. In 1991 ben ik afgestudeerd als filosoof. Met mijn afstudeerscriptie ‘Met een stamp van de voet’ over de relatie tussen politiek gewelddadig verzet en democratie, kreeg ik een eervolle vermelding (6de plaats) van de jaarlijkse scriptieprijs van het PAROOL. In 1993 ben ik naar het Zuiden van het land verhuist, alwaar ik al vrij snel als docent filosofie ben gaan werken in het middelbaar onderwijs. Tegenwoordig werk ik halftime als docent filosofie aan de faculteit Sociale Studies van Zuyd Hogeschool.