Filosofische consultatie

Filosofische consultatie

We hebben allemaal wel eens wakker gelegen van een filosofische vraag ook al wisten we misschien op dat moment niet dat het een filosofische vraag betrof die ons uit de slaap hield. Zoals: ben ik nog wie ik vroeger was? Als ik ben veranderd, wat is dan datgene dat die verandering heeft ondergaan?…… Zijn we nu alleen materie of is er toch zoiets als een ziel? (metafysische of levensvragen) Of: wat is de zin van het leven, wat is de zin van míjn leven? (zingevingsvragen) Of: moet ik mijn vriendin nu de harde waarheid vertellen dat haar man vreemd gaat of zal ik het toch maar voor me houden? (morele vragen). Welke politieke partij draagt het meest bij aan een rechtvaardige samenleving en wat is rechtvaardig? (politiek filosofische vragen).

In het filosofisch consult staat een dergelijke vraag centraal. U krijgt geen direct antwoord of advies, het gesprek is een gezamenlijke zoektocht waarbij ik u verschillende perspectieven kan aanreiken van waaruit we de vraag kunnen onderzoeken.

Een gesprek duurt max. 1 uur en kost 50 euro exclusief BTW . Voor de minder vermogenden is er een mogelijkheid tot ruil of het verrichten van een tegenprestatie in de vorm van bv. werkzaamheden of klussen.

De gesprekken vinden plaats in Het Zoete Dal in de bossen van Zutendaal, België, of tegen extra vergoeding op een locatie naar wens. (een café, een restaurant, bij u thuis).